Going ‘Down Under’: een visum voor Australië

Going ‘Down Under’: een visum voor Australië


Australië, het land van de kangoeroe en de wereldberoemde steden Sydney en Melbourne. Australië is een prachtig land, waar ontzettend veel te zien en te doen is. Een reis naar dit mooie land kan alleen als je een visum hebt. Deze dien je voorafgaand aan je vlucht te hebben. Een visum voor Australië kun je gelukkig heel gemakkelijk en goedkoop online aan te vragen bij visumbuitenland.nl. Zowel Nederlandse als Belgische reizigers kunnen hier terecht om hun visum aan te vragen.

Wist je dat?
Wat is de hoofdstad van Australië?

Ik durf te wedden dat vele nu heel hard Sydney roepen maar dat is fout. Wat, is Sydney niet de hoofdstad? Ja, dat klopt, de hoofdstad is officieel Canberra. Niet dat ik ooit gehoord heb van Canberra maar goed nu dus wel.
Visum voor Australië

Voordat je vlucht vertrekt, vindt er al een visumcontrole plaats. Zonder de juiste papieren kun je niet mee met je vlucht naar Australië en kom je dus niet het land in. Zonde als je het mij vraagt want een ticket naar Australië hoort niet tot de goedkoopste categorie. Probeer de aanvraag altijd enkele weken van de voren in orde te hebben zodat je alles op tijd in orde hebt. Er zijn twee soorten visum: een eVisitor visum en een ETA Australië.

 • eVisitor visum: dit visum is geschikt voor zowel zaken als toeristenvisum. Daarnaast is het ook toegestaan om met dit visum vrijwilligerswerk te verrichten. Zelfs een korte studie of training is toegestaan indien deze niet langer dan 3 maanden duurt. Betaald werk is niet toegestaan, hiervoor heb je een werkvergunning of Working Holiday Visum nodig. Daarnaast moet je nog aan enkele voorwaarden voldoen:
  • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn
  • Je moet een Nederlandse of Belgische zorgverzekering hebben. Vergeet ook zeker niet een reisverzekering buiten Europa af te sluiten.
  • Op het moment dat je naar Australië reist heb je geen tuberculose. Indien je dit wel hebt kun je het beste even contact opnemen met het Australische consulaat.
  • Je bent niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal 12 maanden of meer.
  • Je verkoopt geen diensten of goederen aan Australische consumenten tijdens je reis.
  • Je mag geen openstaande schulden hebben bij de overheid van Australië.
  Dit visum kun je online aanvragen bij visumbuitenland.nl, hieronder vind je hier meer informatie over.
 • ETA Australië: het Electronische Travel Authority(ETA) visum voor Australië is ook online aan te vragen maar dit visum is veel duurder. De maximale reisduur en het reisdoel zijn gelijk aan het eVisitor visum. Als je een Nederlands of Belgische paspoort bezit, raad ik je aan om het eVisitor visum te bestellen simpelweg omdat deze precies hetzelfde is maar dan veel goedkoper. Ik zal dan ook niet verder ingaan over het ETA Australië. Als je hieronder over een visum leest bedoel ik in alle gevallen het eVisitor visum.

Kosten voor een visum naar Australië

Soms zijn visumkosten best wel hoog maar dat is bij een visum voor Australië absoluut niet aan de orde want je betaald maar € 14,95 per persoon. Kinderen dienen ook elk een eigen visum te hebben. Deze prijs is hetzelfde bij een groepsaanvraag. Echter is een groepsaanvraag net iets minder werk waardoor dit toch handiger kan zijn. Er komen ook geen bijkomende transactiekosten, aanvraagkosten of consulaire kosten bij indien je betaald met iDeal of Bancontact (wel met PayPal of creditcard). Alleen bij een spoedaanvraag komt er een toeslag van € 9,95 per persoon bovenop. Bij een spoedaanvraag krijg je in de meeste gevallen binnen enkele uren een reactie. Als je een beetje pech hebt wordt je er door de immigratiedienst steekproefgewijs uitgevist en dan kan het iets langer duren. 90% van de aanvragen zijn binnen 3 dagen verwerkt.
Geldigheid

Het visum heeft een geldigheid van 12 maanden. Deze geldigheidstermijn start op het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd. In deze 12 maanden mag je onbeperkt in en uit Australië reizen, multiple entry is dus mogelijk. Je mag echter nooit langer dan 3 maanden aaneengesloten in het land verblijven. Dit is niet verlengbaar. Een optie is om een nieuw visum aan te vragen, dit kun je zo vaak doen als je wilt. Het enige is wel dat je alleen een visum kunt aanvragen als je niet in Australië zelf bent.

Visum voor Australië aanvragen

Je kunt je visum online aanvragen bij visumbuitenland.nl. waarbij je het aanvraagformulier online kunt invullen. In dit formulier moet je natuurlijk je eigen contactgegevens invullen en daarnaast je reisgegevens, je paspoortgegevens en nog enkele overige vragen. Het neemt niet lang in beslag om dit in te vullen dus je bent zo klaar gelukkig. Ik zou al afhaken als ik hier te lang op zou moeten zitten haha maar dat is dus helemaal niet het geval. Als je al een keer eerder in Australië geweest bent, dien je ook het Visum Grant Number en/of Visa Label Number in te vullen. Dit kun je vinden op je vorige visum. Bewaar dus altijd je visum want je weet maar nooit of er nog een tweede reis naar Australië volgt. Mocht je het niet meer kunnen vinden, geen paniek er gaat niemand dood, alleen kan het zijn dat je aanvraag iets langer duurt als je deze velden niet kunt invullen, maar ook dat komt goed.

Dus wat zeg je ervan, op naar Australië?

Travel is an investment in yourself