Alles wat je moet weten over een visum naar China

Alles wat je moet weten over een visum naar China


China, een van de grootste landen ter wereld. China is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze wereld maar toch hoor je niet zo snel iemand die een reis maakt naar dit land. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf ook niet zo hard aan trek maar er zeer zeker erg mooie dingen te zien! Denk maar eens aan de Chinese Muur. Gelukkig kun je voor een kort bezoek het land zonder visum bezoeken. Echter wanneer je China langer wilt bezoeken en bijvoorbeeld een rondreis wilt maken, zul je voorafgaand aan je reis een visum moeten hebben. Er zijn twee soorten visums, welke voor jou geschikt is hangt met name af van je reisduur. Dit zijn de twee opties:

 • E-visum (Group Visa)
 • Regulier toeristenvisum
Ik raad je aan altijd het visum zowel digitaal als op papier bij je te hebben. Zo ben je dubbel verzekerd en kan het niet mis gaan. Voor de aanvraag van je visum kun je terecht bij e-visums.nl, een online bedrijf welke je helpt bij het aanvragen van je visum. De visum aanvraag voor China is best complex en lastig. Ze stellen meer eisen en regels dan in andere landen dus lees onderstaande informatie dan ook goed door.
E-visum China (Group Visa)

Het e-visum wordt genoemd: Group Visa genoemd. Dit visum kun je volledig digitaal aanvragen en het is niet nodig om naar de ambassade te komen of je paspoort op te sturen. Je kunt alleen van dit visum gebruik maken als je voldoet aan de volgende voorwaarden:
 • Met dit visum mag je maximaal 21 dagen verblijven.
 • Je moet met minimaal twee personen reizen. Dit geldt voor zowel de reis zelf als voor het verblijf.
 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
 • Je moet het visum minimaal 2 weken van te voren aanvragen.
 • Met dit visum kun je 'éénmaal het land inreizen (single entry).
 • Het visum is geschikt voor zakenreizen als voor toeristen. Het is niet toegestaan met dit visum te werken.
 • Bij je aanvraag dien je een kopie van je paspoort en je vlucht- en hotelreserveringen aan te leveren. Je moet voor je gehele verblijf hotelreserveringen hebben. Dit is verplicht.

Als je hier aan voldoet, kom je in aanmerking voor het e-visum. Je kunt bij e-visums.nl digitaal het formulier invullen. Voeg hierbij alle digitaal gevraagde formulieren toe om je aanvraag zo goed mogelijk te laten lopen. E-visums controleert de aanvraag voor je en dient deze in. 10 dagen voor vertrek ontvang je een Track en Trace nummer van het officiële document. Dit is NIET je visum, hiermee kom je NIET door de douane. Twee tot drie dagen later ontvang je per post wel het officiële document.

Regulier toeristenvisum

Als je niet in aanmerking komt voor het e-visum naar China, dan moet je een regulier toeristenvisum aanschaffen. Het voordeel is dat je hiermee langer in China kunt blijven maar het is ook een stuk duurder. In plaats van 21 dagen kun je met dit visum maximaal 30 dagen verblijven. Je kunt ervoor kiezen om zelf naar de ambassade te gaan maar je kunt dit ook door e-visums.nl laten regelen. Een ambassade ligt lang niet bij iedereen in de buurt en als je dagelijks werkt kost het je een vrije dag. Zonde want vrije dagen hou je liever over voor vakantie toch?! Mijn advies is dan ook om het te laten regelen door een visumbureau. Het kost net iets meer maar het scheelt jou een tripje naar de ambassade en je weet zeker dat het goed geregeld wordt. Je hebt heel wat documenten nodig bij de aanvraag. Dit zijn ze:

 • Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn als je in China aankomt.
 • Een officiele kleurenpasfoto.
 • Een kopie van je paspoort.
 • Natuurlijk een ingevuld aanvraagformulier. Let op, je mag dit niet met de hand invullen, het MOET op de computer ingevuld worden.
 • Een ingevuld visum opdrachtformulier. Op dit formulier staat een zogenaamde 'check box', deze hoeft niet ingevuld te worden.
 • Je moet een ondertekende werkgeversverklaring hebben in het Engels. Hier moet op staan: je salaris, je functie, de duur van je arbeidscontract en de activiteiten van het bedrijf in Nederland.
 • Je moet een kopie van je vliegticket hebben.
 • Een kopie van je hotelreservering of een uitnodigingsbrief van privépersonen (incl. een paspoort kopie). Indien deze privépersoon niet de Chinese nationaliteit heeft dan dient ook van deze persoon een kopie van het visum/verblijfsdocument te worden meegestuurd.

Kosten

Een visum voor China is niet goedkoop. Voor een e-visum betaal je €136,95 en voor een toeristenvisum betaal je zelfs €166,50. Je kunt bij e-visums.nl betalen met iDEAL, overschrijving of PayPal.


Life without dreams
is a rainbow withoout colours