Agra: meer dan alleen de Taj Mahal

Agra: meer dan alleen de Taj Mahal


De stad Agra is niet enorm bijzonder en je zult hier dan ook niet lang tijdens je reis verblijven. Toch is Agra absoluut DE bestemming in India die je beslist niet mag overslaan. Waarom? Omdat het wereldberoemde gebouw, het symbool van India, de Taj Mahal in Agra ligt. Zowel toeristen als door de lokale bevolking zorgen ervoor dat Agra een druk bezochte stad is. Agra is, zelfs voor Indische begrippen, druk. Zonder twijfel, geen enkele toerist zal Agra bezoeken zonderde Taj Mahal als hoofdrede. Maar naast de Taj Mahal is er nog meer te zien in Agra. Oké niet ontzettend veel waardoor je hier lang moet blijven maar wellicht heb je toch wat tijd om meer te zien dan alleen de Taj Mahal. Je vindt de stad Agra in het noorden van India, dichtbij de hoofdstad Delhi en de stad Jaipur. Deze drie steden vormen de Gouden driehoek in India.


Wat te doen in Agra

Taj Mahal

In Agra staat de wereldberoemde Taj Mahal. Het prachtige mausoleum is gebouwd voor de vrouw van de keizer. Hierdoor is de Taj Mahal ook een symbool van liefde en romantiek. Het gebouw is werkelijk prachtig met al het marmer, de prachtige versieringen en de mooi aangelegde tuin. Het is dan ook niet voor niets een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Bezoek de Taj Mahal vroeg in de ochtend. Tegen zonsondergang is het leuk om op een terras te zitten met een mooi uitzicht over dit geweldige gebouw.


Agra fort

Het Agra fort is een prachtig rood fort en zou absoluut het mooiste gebouw van de stad zijn geweest als de Taj Mahal er niet was geweest. Ik kan je een bezoek aan het fort dan ook absoluut aanraden. Het gebouw is ooit gebouwd ter verdediging met een muur van maar liefst 2.5 kilometer. Het Agra fort ligt niet ver van de Taj Mahal af. Ook het Agra fort staat op de UNESCO werelderfgoedlijst (sinds 1983). Het is een prachtig complex met verschillende binnenplaatsen waar je mooie paleizen, moskeeën en andere gebouwen kunt vinden. De architectuur is zeker indrukwekkend en ik vind het een van de mooiste forten in heel India. Voor mij geeft het fort ook goed weer hoe rijk de Mogolbeschaving was. Absoluut een bezoek waard tijdens je verblijf in Agra. Je betaald hier 550 rupees voor. Je krijgt 50 rupees korting als je het fort en de Taj Mahal op dezelfde dag bezoekt. Je kunt Agra fort bezoeken van zonsopkomst tot zonsondergang.


Tombe van Itimad-Ud-Daulah

Dit mausoleum wordt ook wel de Baby Taj genoemd. Dit gebouw diende als inspiratie voor de bouw van de Taj Mahal. Ook dit is nu een graftombe en wel voor de schoonvader van de mogolheerser. Oké de Taj Mahal is uitzonderlijk prachtig maar ook dit gebouw is erg mooi met wit marmer en prachtige versieren en halfedelstenen. De tombe is geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. De entreeprijs is 210 rupees.


If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough