Hippie paradijs Goa in India

Hippie paradijs Goa in India


Goa is de ultieme backpackbestemming van India. Voorheen was Goa het hippie paradijs, maar tegenwoordig vinden alle soorten reizigers hun weg naar Goa. De combinatie van strand, mooi weer, vele feestjes en drugs maakt het een ultieme vakantiebestemming.

Goa bestaat uit meerdere delen. Baga is het meest bekend en het meest toeristisch. Wil je niet tussen de allerergste drukte zitten, denk dan aan Vagator, Anjuna, Morjim of Arambol. Denk bij Baga vooral aan een strand vol met stoelen en aan veel en veel mensen. In Baga vind je ontzettend veel mogelijkheden voor te eten en te feesten. Anjuna ligt bijvoorbeeld tussen Baga en Vagator in. Hier is het wat rustiger in vergelijking met Baga waardoor je overdag hier kunt relaxen en ’s avonds kunt feesten in Baga (al kun je overal feesten eigenlijk). Net als Anjuna is Vagotor ook wat kleinschaliger en minder toeristisch. Vagator ligt ideaal in het midden. Zo kun je van hier uit prima naar de stranden in het noorden en in het zuiden van Goa.

Wat is er te doen

Huur een scooter: de perfecte manier om Goa te verkennen is om een scooter te huren en heerlijk rond te rijden. Vergeet als bestuurder je helm niet, de politie staat te popelen om toeristen een ticket te geven.

 • Zonnen op het strand: trek je bikini of zwembroek aan en geniet lekker op het strand van Goa. Er zijn verschillende opties in Goa waaronder Vagator beach, Anjuna beach, Morjim beach en Ashwem beach.
 • De vlooienmarkt in Anjuna: elke woensdag vind je hier een super leuke vlooienmarkt, beslist een bezoekje waard.
 • Saterday night market: een andere leuke markt om te bezoeken in Goa.
 • Feesten: Goa is de party locatie van India. Onder het kopje Party’s vind je meer informatie hierover.
 • Geniet van lokaal Indisch eten: voor tips waar je terecht kunt, zie hieronder het kopje eten.
 • Laat je verwennen door een massage: voor weinig geld krijg je heerlijke massages hier. De dames kunnen ook laten ontharen via de welbekende touwtjes techniek.
Eten

Er zijn ontzettend veel eetgelegenheden in Goa. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten:

 • Baba Au Rhum: een van de beste plekken in Goa om een hapje te eten maar ook om lekker met je laptop te zitten. Heerlijke broodjes, eieren en vers fruit.
 • Mr. Gelato Cream Choc: voor de allerlekkerste ijsjes moet je hier zijn!
 • Thalassa: wil je even wat anders dan al het Indische eten? Thalassa heeft een heerlijke Griekse keuken en daarbij krijg je ook nog een leuke performance te zien. Let er wel op, reserveren is een must! Je kunt een tafel boeken voor de zonsondergang en voor het diner (vanaf 20.00 uur). Zeker de zonsondergang reserveren gaan hard, dus wees er op tijd bij.
 • Moonlight: voor heerlijk Indisch eten.
 • Vers fruit op het strand: niks lekkerder dan een verse ananas op het strand. Ze snijden het fijn voor je in stukken. Eet het wel op want de Indische koeien lusten het anders ook wel haha.
Feesten

Goa is natuurlijk bekend om de vele feesten. Vooral house en techno feesten zijn er veel te vinden. In Baga zijn ook veel opties maar hier ben ik niet geweest en kan ik dus ook weinig over vertellen. Ik zal de bekendste en mijn persoonlijke favorieten opnoemen, maar er is veel meer!

 • Thalassa: na het diner veranderd deze locatie in een ware dansbestemming waar je naast Europese moderne muziek ook de typische Punjabi muziek hoort. Een bezoek aan India zonder kennis te maken met Punjabi is niet compleet. Wellicht zul je in het begin denken wat zijn ze aan het doen, maar het is een typische dans die al tradities lang bestaat.
 • Curlies: een van de bekendste bars in Anjuna.
 • Shiva Valley: elke dinsdag is Shiva Valley een begrip in Anjuna. Feesten tot in de vroege uurtjes is gegarandeerd.
 • Hilltop party: elke zondag is er in Vagator een party genaamd Hilltop: trance en techno en beslist goede DJ’s. Hilltop is bekend vanwege de raving party’s.
 • Waters: wil je nog niet naar huis, Waters is tot laat geopend. Het begint hier ook pas laat leuk te worden.
Overnachten

Wil je veel gezelligheid en veel mensen om je heen, kies voor Pappi Chulo. Een ander goed hostel is Jungle by the Hostelcrowd. Kijk op booking.com voor verdere hostels.

Don’t take every day to serieus,
be crazy and have fun every day