De bekendste tempel van Japan: Fushimi Inari Shrine

De bekendste tempel van Japan: Fushimi Inari Shrine


Wat stond deze tempel hoog op mijn verlanglijstje om te bezoeken. Ik had al zo veel mooie foto's gezien op internet, ik was er helemaal gek op. Eenmaal daar werd ik niet teleur gesteld. Wow wat is het mooi. De Fushimi Inari is een van de bekendste bezienswaardigheden van heel Japan. Je mag deze dan ook beslist niet overslaan tijdens je reis door Japan. Je vindt deze tempel in het mooie Kyoto. De tempel is bekend om de vele duizenden oranje poorten. Deze poorten vormen een pad omhoog de berg op. Beneden bij de ingang zul je veel toeristen tegenkomen, maar als je verder het pad vervolgt door de poorten heen, zul je steeds minder mensen tegenkomen en meer natuur zien. Deze mix van cultuur en natuur vindt ik zelf dan ook erg mooi. Beslist staat deze tempel op een van mijn favoriete locaties in Japan waar je beslist ook toffe foto's kunt maken.
Een beetje geschiedenis

In de 8e eeuw werd de tempel opgedragen aan de Inari Okami, de Shinto-god van de rijst. Dit was heel belangrijk voor het Shintoïsme. Het Shintoïsme is een Japans geloof. Over Inari is bekend dat hij/zij vossen als boodschappers had. Om deze rede vindt je door het hele tempelcomplex afbeeldingen en standbeelden van vossen. Je kunt een groot standbeeld van een vos met een sleutel in zijn bek vinden bij de ingang van de tempel. Deze staat symbool voor het openen van de rijstschuur. De tempel is vooral bekend door zijn vele oranje/rood gekleurde torii. In totaal zijn er in dit tempelcomplex 1302.00 torii te vinden. In het Japanse geloof wordt een torii beschreven als een traditionele poort welke symbool staat voor de overgang van de 'normale' wereld naar de 'heilige' wereld. In heel Japan zie je bij veel tempels wel een torii staan maar nergens in deze enorme hoeveelheid. Japanners geloven dat een torii zorgt voor voorspoed en een goede gezondheid. Om deze reden kopen dan ook veel mensen een eigen torii. Alle torii zijn dus eigenlijk bekostigd door ontzettend veel mensen/families die ervoor wilde zorgen dat ze in goede voorspoed en gezondheid konden leven. Wel is dit alleen mogelijk voor de mensen die wat geld hebben want omgerekend betaald je toch snel €4000,- tot €10.000,- ervoor. Je kunt gelukkig ook een kleine variant kopen voor €8,- en hier je wens opschrijven.
Belangrijk om te weten

De Fushini Inari Shrine is dagelijks geopend van zonsopkomst tot zonsondergang en je kunt geheel kosteloos de tempel bezoeken. Je kunt hier naar toe reizen met de metro of lekker een dag een fiets huren en er naar toe fietsen. Per metro moet je uitstappen bij het station Inari of Fushimi-Inari. Het is dan enkel nog de straat oversteken en je bent er al. Deze rit is zelfs gratis als je beschikt over een JRP pas. Het is een groottempel complex en je kunt er prachtig wandelen. Hoe verder weg van de ingang, hoe rustiger en minder toeristen. Ik adviseer je om de tempel niet in alle haast te bezoeken maar er lekker de tijd voor nemen. Denk hierbij aan 2-3 uurtjes. Best een tijd en zeker met warm weer en veel lopen is het handig om een flesje water of iets te eten mee te nemen. Zeker, je kunt daar ook wat kopen maar zoals altijd betaal je dan wel weer wat meer.


Bezichtig de tempel en wandel naar de top

De tempel is echt druk bezocht en zeker dicht bij de ingang is het gewoon weg druk. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan om de ergste drukte te vermijden. In het begin staan de torii het dichtst bij elkaar waardoor je mooiere foto's kunt maken dan verder door. Hierdoor is het dan ook in het begin zo druk. Wacht gewoon geduldig dan komt iedereen een keer aan de beurt. Er volgt een 4 kilometer lang pad de berg op naar de top. Een pad waar je steeds onder torii door loopt. Prachtig. Absoluut een aanrader om deze wandeling te maken zodat je ook echt het gehele tempelcomplex kunt bezichtigen. Prachtige uitzichten over Kyoto en met wat geluk kom je nog wilde dieren tegen zoals eekhoorntjes of wilde zwijnen.Step by step, you will reach your goal.
Never settle for less.