Droom je ook over een bounty eiland Ga naar Caye Caulker in Belize

Droom je ook over een bounty eiland Ga naar Caye Caulker in Belize


Caye Caulker, nooit van gehoord. Dat kan goed, ik voorheen ook niet! Niet heel gek want zelfs het land Belize is voor veel mensen niet heel bekend. Nou Belize ligt in midden Amerika, net boven Guatemala. Caye Caulker is een eiland bij het op een na grootste reef van de wereld! Caye caulker is een waar paradijs, het is zo ontzettend mooi en prettig om te verblijven. Ik ben normaal snel verveeld of weer toe aan iets nieuws, maar op dit eiland kan ik echt lang verblijven. Caye Caulker is een klein en compact eiland. Vanuit Belize city gaan er boten naar Caye Caulker en naar het buureiland San Pedro. San Pedro is een heel stuk duurder en voor mij persoonlijk ook minder aantrekkelijk. In San Pedro liggen veel duurdere hotels en hierdoor is voor mij de charme van het eiland een beetje verloren gegaan aan het toerisme. Ik hoop dat dit niet ook met Caye Caulker gebeurd! Wil je meer foto's zien van dit mooie eiland, klik dan hier.

Waarom moet je Caye Caulker bezoeken?

Nou zeg nou zelf, als je naar de foto’s kijkt wil je toch niets liever dan direct het vliegtuig pakken naar dit mooie eiland in Belize. Het water is zo ontzettend mooi blauw, onbeschrijflijk. Er rijden geen auto’s, heerlijk. Hierdoor is de lucht dus schoon en heb je geen lawaai van verkeer. Lopen al deze mensen dan de hele dag, nee natuurlijk niet. Ze gaan per fiets of ze rijden in een golfkar rond. Perfect. Er is geen asfalt, overal is gewoon zand. Dit maakt het voor mij een hele fijne plek om te verblijven. Mooi weer, mooi water, je kunt de rust opzoeken maar toch zijn er genoeg mensen, fijn eten en het is zo relax. Het motto op Caye Caulker is: “go slow”. Waarom zou je je ook haasten als het 2 minuten lopen is naar de overkant of 20 minuten van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Precies: go slow.

Hoe reis je naar Caye Caulker?

Er zijn verschillende opties natuurlijk, maar het meest voor de hand liggende is om te reizen naar Belize City. Je kunt vliegen naar Belize of je kunt dit combineren met Guatemala en op Guatemala City vliegen. Zelf heb ik ervaren dat de goedkoopste optie is om naar Guatemala City te vliegen en vanuit hier de bus te pakken naar Flores (8 uur) en vervolgens de bus naar Belize city (5 uur). De totaalprijs voor de busrit is 450 quetzales, je zit dan wel first class naar Flores. Interesse, boek tijdig je ticket. Zelf heb ik gekozen voor Fuente del North, lees mijn blog over Tikal voor meer informatie. In 45 minuten ben je per poot van Belize City in Caye Caulker. Er zijn verschillende bootmaatschappijen en de prijs is vrijwel gelijk. Let er wel op, in Belize heb je de Belize dollar. Dit is anders dan de Amerikaanse dollar. Zorg er dus voor dat je zeker bent over welke valuta er gesproken word zodat je niet bedonderd word.

Waar kun je overnachten op Caye Caulker?

Er zijn tig opties om te overnachten, van goedkopere hostels tot duurdere hotels. Zelf heb ik ervoor gekozen om in het China Town hotel te verblijven. Een prima en schoon hotel. Het ligt net iets van de ‘grote’ straat af waardoor het ook fijn rustig is. Onder het hotel ligt ook een Chinees restaurant waar je goed en betaalbaar kunt eten. Het hotel is iets duurder dan een dorm, maar soms is het fijn om even iets meer te betalen voor je accommodatie. Dit hotel kan ik je zeker aanbevelen, de kamers zijn mooi schoon en je hebt er zelfs een zwembad bij als je dat wilt.

Wat te doen in Caye Caulker?

Genieten van het strand Uhm ja wat doe je op een tropisch eiland in de Caribbean? Zonnen, zwemmen, snorkelen, relaxen, liggen, stukje lopen, eten, drinken, internetten, genieten, rondkijken, uhm ja dat is z’n beetje wel de standaard dag op Caye Caulker. Niet verkeerd dacht ik zo! Nee maar serieus, je kunt ook meer activiteiten doen als je dat wil. Er zijn veel excursies te boeken.

Snorkelen in het tweede grootste rif ter wereld We kennen allemaal wel het Great Barrier Reef in Australië, het grootste rif ter wereld. Maar weet je ook welk rif op de tweede plek staat? Juist, het rif in Belize bij Caye Caulker: het Barrièrerif van Belize. Het grootste rif van het Noordelijke halfrond: 256 km koraalrif en ontelbaar veel koraal en vissen (350 soorten). Ook voor duikers dus een waar paradijs.

Maak een boottocht Zelf heb ik ervoor gekozen om één maal een dagtocht met een catamaran te maken met Carlos Tours. Ow wat was dit mooi! Echt de beste dagtocht ooit met een boot. De catamaran is prachtig en tijdens de boottocht kun je heerlijk relax liggen in je zwemkleding. Zeg nou zelf, dat is toch veel beter dan zitten op een speedboot die hobbelt over het water. Buiten het feit dat ik snel zeeziek wordt van een speedboot, is het gewoon veel minder relax. Als de prijs dan toch hetzelfde is, is mijn keuze snel gemaakt. Er zijn drie stops om te snorkelen, werkelijk prachtig! Je kunt snorkelen/zwemmen met verpleegsterhaaien, ik heb prachtige vissen gezien en als topper een zeeschildpad en een zeekoe. Werkelijk waar, het is zo adembenemend mooi. De tours die met een speedboot worden aangeboden hebben vaak meer snorkelstops. Logisch, ze gaan sneller maar moeten ook de dag vullen. Het is maar wat je leuk vind, maar ik heb het persoonlijk wel gezien na drie keer snorkelen, hoe prachtig de onderwaterwereld ook is.

.
Caye Caulker north en KOKO King Wat ook mooi is en momenteel nog vrij rustig is Caye Caulker north. Vanuit Caye Caulker gaat een gratis bootje naar Caye Caulker north, het duurt 3 minuten. Je kan ook weer gratis terug mits je voor 10 belize dollar, ongeveer €5,- bij KOKO King besteed. Aangezien ze hier een Happy Hour hebben van 15.00 uur tot 17.00 uur is dat niet heel lastig. Probeer de cocktail panty ripper, echt een typische cocktail uit Belize. De eerste foto van dit blog is trouwens ook op Caye Caulker north gemaakt.

Geniet van een prachtige zonsondergang Vergeet trouwens ook niet om de mooie zonsondergang te bekijken. Er zijn verschillende plekken waar je de zonsondergang kunt zien. Op sommige plekken zul je met meer reizigers zijn maar op andere plekken zul je (bijna) alleen zijn. Elke dag is weer anders, andere kleuren. Geen enkele zonsondergang is hetzelfde.

Relax en 'go slow' En verder, ja ga gewoon lekker relaxen. Hou je van wat meer rust, ga dan in een hangmat liggen op een steiger. Wil je juist meer mensen om je heen, een bar en muziek? Ga dan naar het noordelijkste puntje van het eiland. Kortom voor ieder wat wils! Zoals de eilandbewoners zeggen: 'go slow'.

Mijn eettips in Caye Caulker

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te eten op z’n klein eiland. Gemiddeld gezien liggen de prijzen voor een hoofdgerecht al snel wat hoger dan het gemiddelde budget voor een backpacker/reiziger. Maar niets is minder waar, je kunt prima en goedkoop eten op dit paradijs. Hieronder mijn tips.

  • Fry Jack: ontzettend beroemd en ow zo lekker en goedkoop. Voor €1,50 heb je één Fry Jack met kip en ei. En geloof me, ze zijn goed gevuld. Ik nam er meestal twee als ontbijt/lunch.
  • Verse ananas en verse sap: naast Fry Jack ligt een kleine groentewinkel. Je kunt hier heerlijke verse sap kopen van sinaasappel, ananas of watermeloen. Zo lekker en gezond, heerlijk! Maar daarnaast kun je er ook een verse ananas kopen. Je kunt vragen of ze de ananas voor je schoonmaken zodat je de ananas in plakken gesneden meekrijgt. Perfect.
  • Eet bij een kraampje op straat, er zijn erg lekkere wraps te krijgen voor €3,- tot €5,- Je kunt ook panades, salbutes of tostades eten, heerlijk.
  • Chinees restaurant onder Hotel China Town: heb je even genoeg van local food en wil je toch lekker en goedkoop eten, ga naar de Chinees. De porties zijn erg lekker en ruim voldoende. Ik heb hier zelf een paar keer gegeten. Je kunt het eten ook afhalen en aan het strand opeten of op je kamer.

Kosten

Eigenlijk als je al aan Belize denkt, dan komen al snel de dollar tekens in je op. Toch is dit niet helemaal waar. Zelf vind ik het echt reuze meevallen voor een tropisch paradijs. Ik ben 11 dagen in Caye Caulker geweest en dit heeft me (incl. boottocht) €385,- gekost waarvan de helft al op is gegaan aan mijn accommodatie en €70,- aan de catamaran.

Dus wat denk je, op naar Caye Caulker in Belize?!


I need vitamine sea