Reisroute door Guatemala en Belize

Reisroute door Guatemala en Belize


Guatemala en Belize, twee verschillende landen in midden Amerika die je perfect kunt combineren als je gaat backpacken. Beide landen zijn makkelijk te bereizen en zijn beide verschillend. Juist dat maakt voor mij de combinatie zo leuk! Guatemala, een land van kleurige stadjes, vulkanen, een prachtig meer en Maya tempels. Belize is voor mij meer Caribean met prachtige natuur, blauw water en een onwijs mooie onderwaterwereld. Wist je dat ze in Guatemala Spaans spreken, maar in Belize Engels? Ik spreek geen woord Spaans, dus na veel handgebaren maken en gebruik maken van Google translate was ik stiekem wel blij met het gemak van een Engels sprekend land. Aan de andere kant, is het niet spreken van de taal ook wel weer leuk en zorgt het voor een extra uitdaging.

Als je naar Guatemala wilt of Belize wilt, is het beste om te vliegen naar Guatemala City. Of je kunt eventueel ook de vliegprijzen voor Mexico City controleren en deze stad ook nog meenemen in je reisplannen. Zelf ben ik vanaf Amsterdam gevlogen naar Guatemala met een tussenstop in Mexico City. Mijn reis naar Guatemala begon, zoals gewoonlijk, zonder een strak plan. Ik ben zelf meer een reiziger die liever een paar plaatsen bezoekt en daar even verblijft dan elke dag een ander stad reizen of elke dag een excursie boekt. In totaal ben ik een maand in Guatemala en Belize geweest. Persoonlijk denk ik dat je de route ook in 3 weken kunt afleggen. Zie je liever nog meer van Guatemala of Belize, onderstaande route is ook ideaal om uitstapjes te maken naar andere plaatsen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het oosten van Guatemala of het oosten van Belize waardoor je meer een rondje kunt maken. Welke reisroute heb ik afgelegd? Hieronder zal ik mijn reisroute beschrijven.

Reisroute

Guatemala City

Ik ben begonnen in Guatemala City. Veel mensen vluchten snel weg uit deze stad, ik snap wel waarom maar toch heb ik geen spijt gehad om een paar dagen in deze stad te vertoeven. Guatemala City heeft me er weer bewust van gemaakt hoe vrij we kunnen wonen in Nederland. Natuurlijk in Nederland gebeuren er ook dingen die strafbaar zijn, maar we kunnen tenminste met een redelijk gerust hart ’s avonds de straat op (lees na 18.00 uur) of in de auto zitten zonder angst om te worden overvallen. Nu klinkt het allemaal wel heel gevaarlijk. Het is gewoon een stad waar je moet opletten maar er is ook genoeg te zien en te doen. Wat? Je leest het in mijn vorige blog over Guatemala City

Antigua

Ow Antigua, dit is zo’n leuke stad om te verblijven. Heerlijk. Het is een kleine stad met oude koloniale huizen. Mooi om te zien en zelf vond ik de sfeer er gewoon heel relax en prettig. Hier moet je zeker minimaal 3 dagen verblijven maar zelf zou ik voor 5 dagen gaan! Vanuit Antigua zijn er verschillende excursies te doen, vervelen zul je je niet snel. Slenter heerlijk door de stad en proef de echte sfeer in Guatemala. Vanuit hier kun je ook een vulkaan beklimmen.

Lake Atitlan

Beslist met top de mooiste bestemming in Guatemala! Lake Atitlan: een meer op 1500 meter hoogte met prachtige vulkanen en natuur om je heen. Geniet van de rust en van de mooie natuur, meer is niet nodig. Verblijf in Lake Atitlan minimaal 3 dagen maar als het kan zou ik ook hier voor 5 of 7 dagen gaan! Het is werkelijk adembenemend mooi. Het gaf mij een heel vredig en relax gevoel.

Tikal

Ik had nog nooit een Maya tempel in het echt gezien. In Tikal kun je een oude Maya stad bezichtigen, prachtig. Daarnaast is het een ideale tussenstop als je door wilt reizen naar Belize. Voor Tikal kun je naar mijn idee het beste 1 nacht voor uittrekken. Ik verbleef zelf in Flores. Vanuit Flores kun je een dagtocht maken naar Tikal en ook de bus pakken naar Belize City.

Belize, Caye Caulke

Guatemala heeft niet zulke prachtige stranden dus daarom is het ideaal om door te reizen Belize. Als je veel tijd hebt kun je hier natuurlijk ook rondreizen. Zelf heb ik dit niet gedaan, ik heb mijn hart verloren aan het tropisch eiland Caye Caulker. Ow mensen die was zo ontzettend mooi en relax. Beslist een bestemming om naar terug te keren! Absoluut de moeite waard.


Travel brings power and love back to your live
Dit vind je wellicht ook leuk