Tips voor je rondreis door Guatemala

Tips voor je rondreis door Guatemala


Reizen door Guatemala is goed te doen. Er zijn genoeg voorzieningen qua overnachtingen en ook transport is goed geregeld. Wel heb ik een paar tips voor je om je reis door Guatemala nog gemakkelijker te maken.


Tips

  • Geld: neem dollars mee als je naar midden Amerika gaat. Of misschien nog wel handig, gebruik je pinpas of creditcard. Er is niet ontzettend snel een wisselkantoor te vinden en de koers is beslist lager dan wat ik online kon vinden. Maar goed je hebt geen optie en dat is de enige koers die je kunt krijgen. Dollars zijn over het algemeen gewilder dan de Euro.
  • Simkaart kopen: in Guatemala City weet ik in ieder geval zeker dat je een simkaart kunt kopen. Tigo en Claro zijn goede providers. Op de grote winkelstraat in zone 1 vind je beide winkels. Opwaarderen kun je overal, maar een simkaart moet je in de officiële winkel kopen.
  • Chickenbus: neem in ieder geval 1 keer de chickenbus. Het is niet de meeste comfortabele manier van reizen (not at all) maar het is een leuke ervaring en lekker back to basic and local. Als je echt wilt besparen qua budget dan is de chickenbus echt iets voor jou. Een andere comfortabele opties zijn kleine busjes die je van A naar B brengen.
  • Hostels: de hostels zijn niet zo schoon als bijvoorbeeld in Azië. Hecht je hier waarde aan, hou er dan rekening mee dat je misschien soms beter een paar Euro meer kunt betalen. Wel is er veel keuze in Guatemala qua overnachten.
  • Veiligheid’s: in de avond kun je niet overal vrij rondlopen, hou hier rekening mee. Met uitzondering van Guatemala City is het centrum redelijk veilig maar toch word ’s avonds geadviseerd om niet alleen rond te lopen.
  • To do: meer tips over wat je kunt doen in Guatemala City, Antigua, Lake Atitlan, Tikal en Caye Caulker in Belize, klik dan op de locatie waar je interesse in hebt.

Travel before you run out of time
Dit vind je wellicht ook leuk