De hoogste uitkijktoren van Nederland: de Euromast in Rotterdam

De hoogste uitkijktoren van Nederland: de Euromast in Rotterdam


Reizen is en blijft een grote passie van me. Ook als ik in Nederland ben. Ik probeer als het even kan weer nieuwe steden of nieuwe plekjes te spotten. Nederland heeft echt veel leuke en mooie steden. Hartstikke leuk voor een dagje weg of een weekendje uit. Amsterdam is natuurlijk al jaren populair. Rotterdam werd voorheen nooit zo frequent bezocht. Maar tegenwoordig is Rotterdam the place to be! De stad heeft er hard aan gewerkt om hun imago te verbeteren en ik kan je zeggen, dat is absoluut gelukt. Rotterdam wat ben je leuk! Van winkels, tot aan havens, van de markthal tot de Erasmusbrug en de Euromast. Yes, Rotterdam moet je gaan bezoeken.

De Euromast

Parijs heeft de Eiffeltoren, New York het Vrijheidsbeeld en zo heeft Rotterdam de Euromast. De Euromast is 185m hoog en het teken van Rotterdam en de hoogste uitkijktoren die we in Nederland hebben. Vanuit hier heb je dan ook een prachtig 360 graden uitzicht over Rotterdam, adembenemend. Je kijkt uit op de Rotterdamse haven en de Kop van Zuid. Je kunt dus ook prachtig de Erasmus brug zien vanuit hier. De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa. Bij goed weer kun je met een beetje geluk tot wel 30 meter ver kijken! Je kunt ook helemaal tot de top gaan als je een ticket koopt. Deze kun je online kopen of aan de deur voor € 10,25. Je kan ook je ticket combineren met bijvoorbeeld een lunch, high tea of diner. Of misschien ben je wel toe aan wat actie en kies je ervoor om te abseilen van de Euromast! Ik ben zelf in de avond geweest, hartstikke mooi met alle verlichte lampjes. Maar eerlijk gezegd denk ik dat het op veel momenten mooi is. Overdag heb je meer kleur of misschien bezoek je de Euromast juist wel tijdens de zonsondergang. Ook mooi.
Het panoramadek is mijn inzien het mooiste. Vanuit hier kun je de prachtigste foto's maken. Je kunt vanuit het panoramadek met een speciale lift nog verder omhoog. naar de top.

Abseilen en tokkelen van de Euromast

Toe aan wat actie? Ga op 100 meter hoogte over de balustrade van de Euromast en ga abseilen. Dit is de hoogste attractie in Europa waar je dit kunt doen. Een andere optie is tokkelen. Dan ga je echt snel omlaag. Hartstikke leuk voor mensen die van een beetje snelheid houden. Tokkkelen kan op elke laatste zondag van de maand. Reserveren kan via de website. http://www.abseilen.nl en je betaald hier €57,50 voor. Dit is wel inclusief een entreeticket).

Eten bij de Euromast

Normaal gesproken ben ik geen fan van eten bij 'toeristische attracties' maar dit is een uitzondering. Oh wat heb ik hier heerlijk gegeten! Ik heb zelf een heerlijk diner gehad hier. het nadeel is wel dat je altijd een entreekaart moet kopen om hier te mogen eten. Maar goed als je er toch bent is het wel hartstikke leuk om dit te combineren. Naast diner kun je ook kiezen voor brunch, lunch, een high tea of gewoon een borrel. Absoluut een aanrader!


Travel around the world
and no where to stop and to breath