12 irritaties die alleen vrouwen ervaren tijdens reizen

12 irritaties die alleen vrouwen ervaren tijdens reizen

Mannen hebben het een stuk gemakkelijker. Tenminste dat vind ik als alleen reizende vrouw. Oké het zijn geen dilemma’s waar je dood aan gaat, zeker niet. Maar ik ben van mening dat vrouwen andere issues hebben op reis dan mannen. Er zijn irritaties die alleen vrouwen ervaren tijdens reizen en dan bedoel ik niet de irritaties aan de partner. Herkenbaar?

1. Wat trek je aan:

Een jurkje met korte mouw of zonder mouw? Een rokje met een top of t-shirt? Een korte broek met een top of t-shirt? Is het gepaster om een niet te open top aan te trekken of kan een top met dunne bandjes wel of strapless? Is een kort rokje of jurkje wel gepast of beter tot de knie of kan alleen een maxi jurk of rok? Aaah dilemma’s. De opties voor mannen zijn korte of lange broek en een hemdje of t-shirt. Oké misschien ook nog een blouse of een trui maar dat is het. Vrouwen hebben veel meer opties. Zelf ben ik van mening dat niet elke optie overal geschikt is dus hier moet je wel over nadenken. In Europa kun je prima lopen in een strapless jurkje maar in Borneo is dit niet bepaald de standaard en zul je enorm veel mensen krijgen die naar je zullen staren. Kijk altijd om je heen wat mensen dragen zodat je je niet ongemakkelijk voelt door je kleding.
2. Inpakken:

Gerelateerd aan ergernis nummer 1, we hebben gewoon veel meer opties. Mannen kunnen voor de kledingkast staan en zijn binnen 15 minuten klaar. Als ik mijn kleding ingepakt hebt, volgt mijn grootste inpakdilemma. SCHOENEN! Ow help, wat neem je mee. Slippers, sneakers, een paar mooie schoenen, sandaaltjes, wandelschoenen. Vrouwen hebben ook hierbij weer te veel opties. Ik reis standaard met zeker 3 paar schoenen. Herkenbaar? Daarbij hebben vrouwen ook meer nodig, denk aan make-up of haaraccessoires.3. Ongesteld zijn:Als je thuis bent al niet je favoriete periode maar op reis is het nog vervelender. Ja, als je 3 weken reist en de pil gebruikt kun je het wel uitstellen. Maar wat als je maanden onderweg bent of niet de optie hebt om je menstruatie uit te stellen? Het vervelendste vind ik nog dat je niet overal tampons kunt kopen in het buitenland en als je ze vind, zijn ze ook niet goedkoop. Het alternatief is maandverband, maar zit jij daar op te wachten met 35 graden? Pff alsof het nog niet warm genoeg is. Als laatste is de hygiëne niet overal even best en zijn er niet altijd wc’s in de buurt. Heel leuk zo’n jungletrekking of een verlaten strand waar je gaat zwemmen…4. Smergie Wcs:Als er wel een wc is dan zijn deze lang niet altijd schoon of stinken enorm. Ik vergeet nooit dat ik midden in de nacht met een nachtbus ergens stopte, een plaspauze. Er was geen licht op de wc, het was een grote ruimte en mensen zaten overal gehurkt te plassen. Kortom je loopt dus letterlijk door elkaars urine. Gadver, ik plas wel in de bosjes buiten! Een Europese wc is ook meestal smerig want niemand gaat zitten. Een hurk toilet is dan vaak nog het beste, plus je traint ook nog gratis je bovenbeenspieren (zeker bij een grote boodschap haha). Maar eerlijk is eerlijk, ik geef de voorkeur toch aan een 'normaal' toilet waar ik lekker met mijn billen op kan zitten. Het liefst een met brilverwarming en allemaal high-tech dingen zoals je vaak in Japan tegenkomt.5. Wc Papier:


Deze hangt ook samen met nummer 4. Meestal is er geen wc papier te vinden waardoor ik altijd wat in mijn tas heb. Ik kan je vertellen, vaak zijn de mannen maar wat blij als een vrouw wc papier in haar tas heeft! In Europa is wc papier heel normaal, maar dit is niet overal zo. Zo zijn er ook veel landen die wc-papier smerig vinden en gebruik maken van water om de boel schoon te maken. Het is maar net wat je gewend bent.6. Scheren:Als ik iets vervelend vind zijn het niet gladgeschoren benen en oksels. Ow en je bikinilijn natuurlijk niet te vergeten als je gaat zwemmen! Herken je dat, ga je douche, heb je een klein staaltje (of zelfs ook nog koud) water. Hou kun je dan fijn en goed scheren? Vreselijk.7. Omkleden in een hostel:


Mannen hebben het zoveel makkelijker. Als je in een dorm slaapt kunnen ze prima in hun boxer gaan slapen. Of als ze zich omkleden, kijkt niemand raar op als een man in een boxer staat. Een vrouw in string is daarbij een heel ander verhaal. Alles kan natuurlijk maar ik weet zeker dat ik een bepaald soort aandacht trek als ik in een string in een dorm zou staan. Nee, bedankt, ik kleed me wel ergens anders om (tenzij het een hele knappe man is natuurlijk haha).8. Vervelende en ongewenste mannen:

Je kunt er vaak weinig aan doen, mannen staren nu eenmaal en kunnen opdringerig en vervelend zijn. Blonde, slanke of mooie vrouwen hebben hier wellicht nog het meeste last van. Schaamteloos staren, het vragen van foto’s, je mee vragen voor een diner of meer, het kan allemaal. In India bijvoorbeeld zal een man snel aan je zitten, je moet sterk in je schoenen staan als vrouw om dit iedere keer te voorkomen of als het gebeurd om actie te ondernemen. In Turkije probeerde ik een armband voor mijn zusje te kopen. Ik vond zelf dat ik goed aan het onderhandelen was en hield me na 3 biedingen van de verkoper bij mijn prijs. Hierna werd het aanbod: mijn prijs + koffie met de verkoper. Ik drink liever thee was mijn antwoord waarop zijn laatste bod kwam: mijn prijs + een diner met de verkoper. Het is maar wat je wil, maar zo werkt het spelletje. Uiteindelijk ging ik zonder armband en zonder diner met de verkoper de winkel uit.9. Ontmoeten van mensenIk geniet er enorm van om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens mijn reis. En ja, ik ontmoet niet alleen vrouwen maar ook mannen. Stel een man reist alleen en wordt door een lokale vrouw meegevraagd om ergens naar toe te gaan in de auto. Hartstikke leuk natuurlijk. Stel je nu eens hetzelfde voor maar dan dat een lokale man een vrouw mee vraagt om in de auto te stappen. Alles kan, maar je zult toch meer nadenken dan een man omdat er simpelweg andere risico’s zijn. Natuurlijk, je moet genieten en er zijn ook ontzettend veel goede mensen op de wereld. Ontmoet elkaar eerst in een openbare gelegenheid en stap nooit zomaar ergens een auto in. Volg je gevoel is mijn mening.10. ‘S nachts alleen lopen over straat


Dit is een item wat niet alleen op reis anders is maar ook in Nederland. Ik zeg niet dat het niet kan maar het is anders. Als vrouw zijnde ben je sneller en gemakkelijker een doelwit. Een vriend van me reist ook veel alleen, maar kan bijna overal prima alleen over straat lopen. Bij vrouwen is dat toch anders. Kortom ik ben zelf altijd veel meer op mijn hoede als ik alleen ben, zeker ’s nachts. Of ik zorg dat ik met iemand terug kan lopen naar mijn hostel of dat ik een taxi kan nemen. Natuurlijk is dit ook enorm afhankelijk van je locatie!11. BH’S:Wat een ongelooflijke onhandige dingen zijn dit om in te pakken. Je kunt er sokken of ondergoed instoppen om de vorm te behouden maar het blijft onhandig. Mannen hebben dit probleem helemaal niet, een aantal boxers inpakken en klaar zijn ze. Of wat dacht je van een nieuwe BH kopen in Azië als je een grote cupmaat hebt. Succes. In Azië zijn de mensen klein, dus veel succes met het zoeken van een BH in cup E.12. Natte bikini:Waarom droger zwembroeken van mannen veel sneller op? Ik heb liever geen natte bikini als ik mijn kleding weer moet aantrekken, het zit gewoon niet lekker. Zeker het bovenstuk van een bikini blijft altijd lang nat. Als je je kleding weer aantrekt krijg je natuurlijk twee natte vlekken. Het gevolg is dat hier automatisch meer mensen naar kijken.


Zijn deze irritatie punten herkenbaar vrouwen? Of zijn er op reis nog andere dingen waar jij als vrouw tegen aanloopt waar mannen geen last van hebben? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Ofcourse I don’t work as hard as a man. I get it right the first time.