7 Dingen die ik het meeste mis als ik op reis ben

7 Dingen die ik het meeste mis als ik op reis ben

Herken je dat? Je bent aan de andere kant van de wereld en verlangt ineens naar iets wat je wel in Nederland hebt/kunt krijgen maar in het buitenland niet. Hoe ontzettend leuk ik reizen ook vind, toch zijn er altijd wel dingen die je mist. Eerlijk gezegd, ik denk dat heeft iedereen wel in een bepaalde mate. Alleen maak ik wel bewust de keuze om nu te genieten van al het moois in de wereld en om bijvoorbeeld mijn familie meer te missen. Natuurlijk, je hebt prachtige landen, onwijs mooie bestemmingen en je kan iedere dag genieten. Daar doe ik het voor. Maar toch af en toe mis je wel eens wat. Wat mis jij als je op reis bent? Je vraagt je nu vast af wat ik dan mis, ik zal het je vertellen.1. Familie


Ja zeker mijn familie die dicht bij me staat mis ik soms wel. Zeker als er speciale dingen zijn of er is eens wat, je kunt niet even bij ze langs gaan. Gelukkig hebben we tegenwoordig internet waardoor je ontzettend goed in contact kunt blijven. Zelfs met mijn grootouders kan ik whatsappen en videobellen, hoe leuk is dat.2. Vrienden


Familie en vrienden het hoort een beetje samen. Als je reist krijg je ook veel vrienden in het buitenland. Hartstikke leuk natuurlijk, maar helaas zul je ze niet snel iedere maand of iets dergelijks zien. En dan heb je nog je vrienden in Nederland. Het kan niet anders, maar je zult dingen missen als je in het buitenland zit. Jij post bijvoorbeeld elke dag de mooiste foto’s op Instagram, terwijl je vrienden een doodnormale, misschien wel saaie, job hebben in Nederland. Het leven is anders en daar is niks mis mee maar voor beide partijen wel verschillend. Sommige kunnen daar goed mee om gaan maar het kan soms ook anders uitpakken als men de zoveelste bikinifoto op een onwijs mooi strand zien. Maar goed keuzes maken en ik denk altijd maar; je gaat voor jezelf op reis om de wereld te zien en te genieten. Wat andere daarvan vinden, tja dat is aan hun.3. Typisch hollands eten: kaas en kroketten


Ow wat mis ik die lekkere Hollandse kaas als ik op reis ben. Heerlijk. Welke kaas? Oh met alles maak je me blij. Helaas is in het buitenland kaas ook een stuk duurder en vaak ook net wat minder lekker. Nederland is niet voor niets een kaasland.

Nog zo’n typisch Nederlands gerecht maar heerlijk: kroketten. Niet dat ik dit elke week wil eten, maar eens in de zoveel tijd is zeker wel lekker.4. Auto rijden


Ik hou van autorijden. En het is nog fijner als er dan een heerlijk nummer opstaat, je het volume een beetje harder kunt zetten en dan heerlijk ongegeneerd (te hard en niet altijd zuiver) meezingen. Heerlijk, i love it. Maar goed, keihard meezingen op een liedje met mensen die je (nog) niet zo goed kent, is niet het eerste wat ik doe. Dan blijven er geen mensen over gok ik met mijn zangkunsten haha.5. Werk


Ja, de meeste mensen zullen me voor gek verklaren maar soms mis ik de contacten wel met alle mensen op mijn werk. Maar oké, eerlijk is eerlijk, ik mis het niet genoeg om nu volledig weer hier naar toe terug te gaan haha.6. Boodschappen doen en echt koken


In Nederland was dit voor mij gewoon standaard beleid. In het buitenland is het in sommige landen zoals Thailand, vaak veel goedkoper om buiten de deur te eten. In Thailand betaal ik €1,- voor een maaltijd, maar als ik deze ingrediënten moest kopen zelf zou het me meer kosten. Eenvoudige keuze dus. Toch is het soms wel relax om ook lekker ‘thuis’ te eten, even naar de markt te gaan voor boodschappen etc.
7. Koffie


Niet altijd vind je in het buitenland eenvoudig echte goede koffie. Niet elk restaurant heeft kwalitatief gezien vergelijkbare koffie met hier. Nu is dagelijks een kopje koffie voor mij niet nodig, maar na een aantal weken kan ik een goede koffie zeker waarderen!


Home is not a place, it's a feeling