Een nieuw begin

Een nieuw begin

Wellicht hebben veel mensen het wel gemerkt maar het was heel rustig op mijn blog. Sterker nog ik heb enkele maanden even geen artikelen gepost. Waarom? Nou heel eerlijk gezegd had ik er even geen zin meer in. Na alle prachtige reizen afgelopen tijd gemaakt te hebben kwam ik tot het besluit om in Nederland te blijven. Tja wie had dat vorig jaar gedacht, ik zelf niet. Die hele korte periode dat ik in Nederland was kwam ik mijn huidige vriend tegen. Nu ben ik geen fan van lange afstandrelaties en ik besloot om ons een goede kans te geven. Dat betekende wel dat ik niet zo veel meer wilde reizen als wat ik deed. Sterker nog ik ben weer druk aan het werk in Nederland en heb afgelopen maanden mijn leven hier weer geprobeerd op te pakken.
Na een wereldreis back in Holland, en dan.....

Na een vakantie van 2-3 weken of 2 maanden, alles is nog zoals voor je vertrek. Je vrienden en familie zijn weer blij je te zien maar na een korte periode voelt het alweer alsof je nooit bent weggeweest. Ik kan je zeggen, dat voelde voor mij niet zo. Na ruim één jaar weg geweest te zijn is het echt wennen om weer terug in Nederland te zijn. Het is moeilijk uit te leggen want dit gevoel heb je alleen als je echt lang weggeweest bent. Weer wennen in het land waar je altijd hebt gewoond en geleefd, ja het kan. Wennen aan de manier van leven want hoe graag je ook wilt, in Nederland kom je er niet onderuit om nooit iets te plannen. Ik was zo tegen plannen geworden maar je moet wel wil je sommige vrienden zien of niet altijd alle verjaardagen wilt missen. Ik wil nooit meer terug naar het mega geplande leven als wat ik voorheen had, ik wil wel vrijheid houden in mijn agenda's en geen standaard verplichtingen hebben. Is dat dan alles? Nee hoor. Ik moest er al aan wennen en ergerde me eraan dat de meeste supermarkten om 20.00 uur dicht zijn ahhh. Man, in zoveel landen zijn er wel supermarkten 24 uur open of in ieder geval tot 22.00 uur. Of wat dacht je van shoppen? Waarom hebben we de winkels maar tot 18.00 uur open en niet standaard langer. Ja I know, veel winkels zijn nu standaard elke zondag open. Maar ga eens kijken naar Bangkok of andere grote steden. Elke avond kun je hier in de winkelcentrum's terecht. Als je gewoon werkt is dat toch veel fijner want nu blijft het toch vaak een weekenduitje bij een fulltime job.
Of wat dacht je van wennen aan het koude vieze en natte weer in Nederland. Gadver. Ik ben echt een zomermens, heerlijk dat warme weer. Al kan ik nu wel weer genieten van mooie winterdagen, toch blijft zomersweer de favoriet. Zeker na zo lang altijd warm weer te hebben gehad is dat beslist iets wat je mist. En verder, tja....gewoon weer de normale dagelijkse dingen doen. De was moet gedaan worden en het huis moet schoongemaakt worden. Heb je allemaal geen last van op reis. Heeft ook wel weer een voordeel want nu ruikt je was toch net wat lekkerder.

Maar Mirei wat is nu je grootste punt eigenlijk nu je terug bent? Het missen van de vrijheid dat je elke dag alles kan doen wat je wilt. Elke dag weer nieuwe dingen kunt ontdekken, je zintuigen worden zo geprikkeld op reis. Je ziet de meest prachtige bouwwerken, de mooiste natuur, je ruikt het lekkerste eten maar ook de smerige uitlaatgassen. Je maakt je verstaanbaar in het Engels of met gebaren. Alles is ontdekken, is leren, is leven. Hoe fijn de 'normaal' in Nederland ook kan zijn toch is het zo anders. Je mist de spanning, het avontuur, de vrijheid, het ontdekken van nieuwe mensen, nieuwe culturen en nieuwe landen. Men noemt reizen ook wel eens een virus. Als je een maal bent begonnen wil je nooit meer stoppen. De bekende wanderlust. Ik denk dat dit het is. Je wilt meer en het is nooit genoeg. Reizigers zijn verslaafd. Niet verslaafd aan roken, drank of drugs maar verslaafd aan reizen. En net zoals van elke verslaving, moet je ook van deze verslaving afkicken.......pssst stiekem gezegd, ik denk dat deze verslaving nooit helemaal overgaat. Afkicken van één sigaret is anders dan afkicken wanneer je al twintig jaar rookt. Afkicken van één reis is anders dan afkicken van non-stop reizen.
De grootste levensveranderingen na mijn reis

De beste maar ook wel een van de grootste verandering komt door de liefde voor mijn vriend. Van single en alle vrijheid op reis ineens naar een partner is toch heel anders. Maar wow wat ben ik ontzettend blij met hem. Ik kan je vertellen dat hij best wel eens gek word van mijn reisverslaving maar we vinden een goede middenweg. Tja en door deze liefde voor hem ben ik, een Limburgs meisje, gaan wonen in de omgeving van Rotterdam. Wow, wat een verschil om hier te wonen. Je kent geen enkele straat, winkel of mens. Alleen je vriend. Op reis ken je ook niks of niemand dus je bent het wel wat gewend maar toch is het anders als je er echt gaat wonen. Daarnaast woont de helft van de week zijn zoontje bij ons in huis. Wat een schat van een kind, heerlijk. Maar wat een omslag ook. Alle vrijheid op reis naar 50% van de week samenwonen met je vriend en zijn zoon. Gelukkig gaat dit echt heel goed en verloopt alles fijn. Het was wel wennen aan de manier van leven, de dagvulling en wat je allemaal onderneemt met een kind. Een dag winkelen of door het centrum dwalen is voor een 7 jarige natuurlijk niet zo tof als voor volwassenen. Dus ja dat is echt wel wennen en aanpassen. En dan als laatste moet je ook weer aan de slag met werken want ook mijn rekening raakt een keer leeg. Gelukkig was werk vinden niet zo moeilijk en bevalt het me verder wel. Zoals altijd, een nieuwe baan kost gewoon energie.
En nu.....

De hierboven beschreven mix zorgde ervoor dat ik eerst even tijd voor mezelf wilde hebben om mijn leven in Nederland weer goed op te pakken. En daarnaast wist ik ook nog niet goed hoe de reisplannen zouden gaan lopen waardoor de zin om artikelen te schrijven ook minder werd. Maar nu ben ik weer vol energie en vol goede moed. Leuke reizen zijn afgelopen jaar al gemaakt en komend jaar komen er weer mooie reizen bij! Heel eerlijk mis ik het reizen soms echt nog wel maar ik zou het voor geen goud willen ruilen met mijn leven nu. Ik ben ontzettend blij en gelukkig met mijn vriend en ons leventje samen.


When you love what you have, you have everything you need