Im not even going to talk about my goal for next year, just sit back and watch

Im not even going to talk about my goal for next year, just sit back and watch

De laatste dag van het jaar is alweer aangebroken. Hoe traditioneel het ook mag zijn, toch kijk ik altijd even terug op het afgelopen jaar. Pas dan realiseer je je hoeveel er in één jaar gebeurd is. 2017 beschrijf ik voor mijzelf als een jaar waarin ik mijn droom heb kunnen waarmaken: reizen. Ik heb meer kunnen reizen dan ooit te voren. Vorige jaar vierde ik nog oud & nieuw in Dubai: mijn allereerste soloreis ever! Dubai wat was je geweldig!Mijn werk als fysiotherapeute en kinderfysiotherapeute

Na mijn Dubai reis heb ik me enorm hard op mijn masterstudie Kinderfysiotherapie gestort. In de zomer van 2017 ben ik gelukkig afgestudeerd als Master of Science en heb ik na 3 jaar hard studeren mijn diploma kinderfysiotherapie binnen. Met enorm veel plezier heb ik afgelopen jaar met veel kinderen mogen werken. Naast reizen is het werken met kinderen ook iets wat mij veel vreugde en plezier brengt. Van baby’s tot tieners, elke leeftijd heeft iets moois. Nog steeds heb ik met een aantal kinderen contact en dat is mooi om te behouden. Kleine dingen, maar ontzettend fijn. Tijdens mijn studie heb ik ook enorm genoten van mijn tijd met mijn studiegenoten. Met twee dames in het bijzonder, heb ik altijd veel plezier gehad. Mooi om te zien, hoe ieder na het afstuderen zijn eigen weg gaat. De een gaat zich meer richten op samenwonen, de ander maakt met haar vriend een lang verwachte reis. Prachtig. Naast het werken met kinderen heb ik dit jaar ook weer mogen werken op mijn vertrouwde locatie met volwassenen. Met veel plezier kom ik al jaren in deze praktijk. Een plek waar ik me thuis voel. De collega’s, maar ook de patiënten die ik al een aantal jaar ken, het is altijd fijn om hier weer terug te komen.


The beautiful thing about learning is that no one can take it away from you.

Reizen

Zoals gezegd is 2017 ook een jaar geweest waarin ik veel heb kunnen reizen en ben ik gestart met mijn blog. Het reizen begon in Dubai, gevolg door een citytrip in de zomer naar Krakau en Boedapest. Beide prachtige steden. Krakau is mooi en een top bestemming om te feesten. Boedapest heeft ook zijn charme en hier vind je ook veel uitgaansgelegenheden. Europese bestemmingen en niet zo duur als bijvoorbeeld Rome of Parijs. Zo kun je toch vaker op reis voor hetzelfde budget. Na deze citytrips volgde een verdere reis naar Guatemala en Belize. Mijn eerste keer in midden Amerika. Heel anders dan Azië, maar prachtig om te zien. Als laatste bezocht ik dit jaar een bestemming waar ik al een tijd over droomde, Iran. Iran, een land waarin ik zoveel moois heb gezien en nieuwe vrienden heb leren kennen. Werkelijk prachtig! Het heeft mijn ogen geopend en ik heb mijn omgeving verbaasd wat dit mooie land te bieden heeft.

I haven’t been everywhere, but it’s on my list.

Persoonlijke keuzes

Wat heeft 2017 mij nog meer gebracht? Het was een jaar waarin ik ook zelf ben gegroeid als persoon. Ik heb alleen mogen reizen, dit heeft met sterker gemaakt als persoon. Ik ben er van overtuigd dat iedereen er veel van leert door alleen te reizen. Daarnaast heb ik in 2017 geprobeerd om te kiezen voor dingen die mij gelukkig maken. Meer genieten van spontane en impulsieve dingen en minder plannen. Ik koos mijn eigen weg, op zoek naar mijn geluk, naar wat mij gelukkig maakt. Misschien niet de keuze of de route die andere mensen zouden maken of van me verwachte, maar wel een keuze waar ik achter sta. Ik besloot om een sprong in het diepe te wagen. Twijfelde ik dan nooit? Natuurlijk wel! Zeker dacht ik wel eens: “wat ga ik in vredesnaam doen, waarom?” Het onbekende avontuur en de vrijheid was te verleidelijk voor me om van gedachte te veranderen. Nieuwe dingen ontdekken. En met de gedachte dat ik altijd terug kan, ben ik al tevreden. Je weet van te voren nooit hoe het zou zijn. Misschien is het uiteindelijk niks, dat kan. Is dat dan erg? Is het erg om toch te besluiten dat het niks voor je is. Nee, natuurlijk niet. Je hebt het geprobeerd, je doet het tenminste. Veel mensen hebben dromen of wensen en zullen zich altijd blijven afvragen, wat als. Wat als ik….. Precies, probeer, ervaar en leer. Het maakt je als persoon zijnde nooit slechter of dommer, alleen maar wijzer en beter.

Angsten overwinnen, is simpelweg beginnen.

Familie en vrienden

2017 was daarnaast ook een jaar waarin ik de mensen die om me heen staan enorm waardeer. In 2016 is daarin veel veranderd. De mensen die nu om me heen staan, zijn mensen waar ik altijd terecht kan. Mijn familie natuurlijk op de eerste plaats. Ja stiekem mis ik ze soms toch wel. Het is fijn om een familie te hebben die er altijd voor je is. Maar daarnaast heb ik ook een aantal vrienden die ik niet wil vergeten. Sommige vrienden ken ik al jaren, andere nog niet zo lang. Sommige spreek ik dagelijks, andere af en toe. Sommige vrienden hebben me geholpen, bewust of onbewust, om te bereiken wat ik nu bereikt heb. Ook al ben ik niet altijd in de buurt, ik ben blij dat deze mensen er voor me zijn. Ben dankbaar voor de mensen in je leven, goed of slecht, heden of verleden, ze maakte je tot de persoon van vandaag.

Volg je hart en wees niet bang om jezelf te zijn.

Terugkijkend

Ja, ik kijk met trots terug op dit jaar. Wees trots op wat je hebt bereikt, ook al heb je nog duizend dromen. Zorg dat je af en toe ook kijkt naar hoe ver je bent gekomen. Ik heb hard gewerkt om te bereiken wat ik wilde. Was het gemakkelijk? Nee, niet altijd maar great things never came from comfort zones. Droom groot, werk hard en zorg dat het het lukt. Mijn boodschap voor 2018? Je bent altijd de kapitein op je eigen schip. Bepaal je eigen koers. Je kan afwijken van je koers, maar bepaal het zelf. Sommige mensen varen even met je mee. Soms vaar je samen. Sommige mensen blijven voor lange tijd op je schip, andere maar kort. Maar vergeet nooit, het is jouw schip, jij bent de kapitein. Wijze woorden die ik dit jaar heb geleerd. Soms moet je doen wat het beste is voor JOU, niet wat het beste is voor IEDEREEN.

Sometimes the right path is not the easiest one.

2018

Mijn plan van komend jaar? Doorzetten waaraan ik ben begonnen en verder laat je verassen. Lieve mensen ik wens jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar. Geniet en leef van de grote en kleine dingen in het leven. Geniet van de wereld, er is zoveel moois te zien. Ga voor je eigen geluk. En vergeet niet: je mogelijkheden zijn eindeloos.

Just go!