Mijn eerste reis alleen!

Mijn eerste reis alleen!

Een paar jaar geleden dacht ik dat alleen reizen niet zo leuk zou zijn, dat het niks voor mij zou zijn. En nu, haha, ik maak alleen de ene verre reis na de andere. Ik hou ervan om alleen te reizen. Daarmee bedoel ik niet dat ik samen met iemand reizen niet leuk vind, maar het is anders. Alleen reizen geeft je alle vrijheid die je maar kunt bedenken en dat is gewoonweg heerlijk. Je ontmoet ontzettend veel leuke nieuwe mensen en dat heb ik in ieder geval, iets minder als ik met iemand samen reis. Samen reizen is ook super leuk, zeker omdat je meer dingen kunt delen. En hoe leuk het ook is om nieuwe mensen te ontmoeten, het kost ook energie en kan vermoeiend zijn. Dat heb je weer iets minder als je samen een reis maakt..

Toch brak er een moment aan dat ik graag op vakantie wilde en door mijn werk en studie destijds had ik niet enorm veel opties. Ik kon net een week vakantie krijgen en besloot om er alleen op uit te trekken. Uiteindelijk werd het een weekje Dubai waarbij ik ook oud en nieuw in dit land zou mogen vieren.Met mijn koffer vertrok ik richting het vliegveld. Ik kon het niet geloven: mijn eerste reis alleen. Een tikkeltje nerveus, maar minder dan ik had verwacht. Vol vertrouwen ging ik mijn avontuur in. Ik was vooral benieuwd of ik me niet alleen en eenzaam zou voelen. Of me zou gaan vervelen als ik geen leuke mensen tegen zou komen. Misschien ook wel vragen waar jij over nadenkt als je voor het eerst alleen reist. Mijn advies: gewoon gaan, geniet en alles komt goed. In het allerergste geval kun je de dag zelf nog terugvliegen als het zo erg tegenvalt haha.Dubai:

Een vakantie waarin ik geleerd heb om op mezelf te kunnen vertrouwen. Geleerd heb dat ik mezelf kan redden in een vreemd land waarin Engels gesproken wordt. Geleerd heb dat er altijd wel mensen om je heen zijn waar je mee kunt optrekken (als je wil). Daarnaast heb ik ook geleerd om alleen te kunnen genieten. Voorheen had ik altijd mensen om me heen nodig om het leuk te hebben. Maar soms vind ik het ook prima om lekker op mezelf te zijn en daar geniet ik ook van. Ook heb ik geleerd om minder of geen planning te hebben. Voorheen had ik elke dag strak gepland maar daar ben ik beetje bij beetje van af gestapt. Zeker als je alleen reist, plan zo min mogelijk en geniet van wat er op je pad komt!


Twijfel je zelf en denk je er over na om alleen te gaan reizen? Mijn advies: gewoon doen! Ga ervoor, je leeft maar een keer. Is het niks voor jou, dat kan, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Er zijn je al zoveel mensen voor gegaan, waarom zou jij het niet kunnen? Heb vertrouwen, boek een ticket, ga en geniet!

Your life will change
when you put more energy in your dreams than in your fears